L'escola bressol municipal Confetti ofereix servei de menjador amb cuina pròpia.

Els menús s'elaboren diàriament, tenim uns 10 menús triturats i uns 50 menús sòlids.

Utilitzem productes locals de primera qualitat i de km zero i l'alimentació és variada i adaptada segons les necessitats dels infants.

 

MENÚS: cada mes es confecciona el menú.                                                          Com a primers plats oferim: macarrons, espirals, espaguetis, fideus, cus-cus ECO, arròs tres delícies (pèsol, pastanaga, blat de moro), arròs amb tomàquet, arròs amb verdures.                                                                                                Verdura: crema de carbassa, carbassó,  estofat de verdures, mongetes, pèsols i pastanagues, moniatos.                                                                                                  Llegums: llenties amb arròs, mongets de l'ull negre i cigrons.                              De segon plat oferim: dos cops a la setmana peix (lluç, gallineta) a la planxa, al forn, o a la romana. La resta de dies: vedella (hamburguesa, mandonguilles), pollastre (rostit, a la planxa, al forn) i salsitxes de pollastre. Gall d'indi arrebossat, a la planxa i rostit.                                                                              De postres fruita segons la temporada: mandarines, taronges, pomes, peres, meló síndria...                                                                                                                Per berenar combinem el pa integral, el pa blanc de motlle, el pa d'espelta i la barra de pa. També oferim coca casolana feta amb la recepta de les nostres àvies.

CURS 2022-2023

MENÚ GENER.pdf
Documento Adobe Acrobat 187.0 KB
MENU FEBRER.pdf
Documento Adobe Acrobat 432.8 KB

Malgrat que hi ha patrons alimentaris saludables, al nostre entorn destaca la dieta mediterrània, que promou el consum de fruites i hortalisses de temporada, llegums, fruita seca, cereals integrals, oli d'oliva verge, làctics sense ensucrar i peix i ous per sobre de la carn, evitant els aliments ultraprocessats i, per descomptat tot tipus de begudes carbòniques.

Els aliments recomanats convé que siguin frescos o mínimament processats, de producció local i de venda de proximitat i de temporada.

La dieta mediterrània potencia les activitats culinàries i gastronòmiques, també les d'aprofitament, relacionades amb la reducció del malbaratament alimentari i l'estacionalitat.

L'acte de menjar, a més de ser un procés nutritiu, té connotacions importants de convivència, d'identificació social i cultural i té una estreta interrelació amb el territori, les seves tradicions i la seva economia. No es pot oblidar que el món global en el qual vivim, el patró alimentari ( el tipus i la quantitat d'aliment que una persona consumeix), la forma com es produeix, distribueix o es compra i, també, el que es malbarata, constitueix un important determinant de la salut humana i de la sostenibilitat ambiental.

Així les recomanacions de consum d'aliment per reduir les emissions de GEH inclouen menys carn i productes làctics, més vegetals frescos de temporada, de producció local i venda de proximitat i menys aliments ultraprocessats.

Els cereals són les llavors i reserves d'energia de cultius com el blat, l'arròs, el blat de moro, el mill, el sorgo, l'ordi, la civada i el sègol entre d'altres. Els cereals integrals i els aliments fets amb farines de cereals integrals són aquells que estan constituïts pel gra sencer, és a dir, que no s'han refinat per eliminar-ne les capes externes. Per aquest motiu, són aliments rics en midó, però també en fibra, vitamines del grup B i altres micronutrients que es concentren, sobretot , a les capes més exteriors del gra.

El consum de cereals integrals, en lloc de refinats, es relaciona amb menys risc  de mortalitat en general i malalties cardiovasculars en particular.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EBM CONFETTI

C/ Mossen Cinto Verdaguer nª 1
Telèfon: 972 17 16 07

correu-e: a l'atenció de

Mònica Singla Cabré

escolabressol@sarriadeter.cat

Horari d'atenció: de dilluns a divendres de 15 a 17 h

AFA Escola Bressol Municipal Confetti

c/Mn. Cinto Verdaguer, 1
Correu-e: afaconfetti@gmail.com

PROMOU:

AMB EL SUPORT DE: